Korona Virüse Karşı Mücadele İçindeyiz

Belediye Başkanımız Volkan Kavaklıgil düzenlediği basın toplantısında Tosya Belediyesi olarak COVID 19 (korona) virüsüne karşı aldıkları tedbirleri dile getirdi.
Geçtiğimiz hafta başlayan korona virüs ile mücadele kapsamında bir çok kurumda dezenfekte çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Başkan Kavaklıgil, 18 tane eğitim kurumunun yanı sıra kamusal yaşam alanlarının da ilaçlandığını kaydetti.
Tosya genelinde hemşehrilerimizin ortak kullandığı diğer tüm alanlarda önümüzdeki süreçte dezenfekte çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Başkan Kavaklıgil, vatandaşlarımızın da bakanlıkça belirlenen korunma yollarına titizlikle uymalarını istedi.
Tedbir kararları ve virüsün yayılmasını engellemeye ilişkin önlemler neticesinde panik yapılmaması, karamsarlığa düşülmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kavaklıgil, farklı hesaplar üzerinden algı yaratmaya yönelik paylaşımlara da itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Vakit ve Cuma namazlarının cemaatle kılınmama kararını hatırlatan Başkan Kavaklıgil, alınan son tedbirleri de yineleyerek ortak yaşam alanlarından uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Şu ana kadar 32 farklı kurum ve kamusal alanda dezenfekte çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Kavaklıgil, hafta boyunca çalışmaların yine kurumlarda ve köy okullarında devam edeceğini belirtti.
Toplantıya Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Kastamonu İl Genel Meclis Üyesi Cihan Çetin, Tosya Belediyesi Meclis Üyeleri Tekin Süzük, Nafiz Tekeli, İsmail Ölmez, Rahman Çalıkuşugil, Hasan Atıcı, Ahmet Büyükacar ve Ahmet Özelmacı katıldı.