KANALİZASYON HATLARI VE SEL SUYU GİDERLERİ SAĞLIKLAŞTIRILIYOR

Tosya Belediyesi son dönemde kanalizasyon hatları ve sel suyu giderlerinin sağlamlaştırılması, genişletilmesi, şahıs arazilerinde bulunan hatların güzergahının değiştirilmesi ve olası taşkınların önüne geçilmesi için kolları sıvadı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Dilküşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1. etap TOKİ ve Kastamonu Caddesi üzerinde biriken yağmur suları yer altına alınmaya başlanmış ve Kızamıklı Sokak boyunca devam ederek tarım alanlarına ve üst yapıya zarar veren yağmur sularının yer altına alınmasıyla birlikte Gavur Çayına deşarjı sağlanarak, ardından da bölgede geniş çaplı asfaltlama çalışmalarının başlayacağı açıklanmıştı. Bir yandan yağmur ve sel suyunun toplanması için başlayan çalışmalar devam ederken öte yandan da Çatak mevkii kanalizasyon hattı güzergah değişimi işlemleri tamamlandı. Toplamda 200 metre kazı yapılarak daha öncesinde şahıs arazisinden geçen kanalizasyon hattı mevcutta bulunan çay yatağına kadar başarılı bir şekilde götürüldü.

Son dönemde yürütülen hat sağlamlaştırma çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, öncelikle vatandaşlardan gelen talepleri hızlıca ele alarak neticeye ulaştıran birim çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Kavaklıgil; “Şehrimizin üst yapısına olduğu kadar alt yapısının verimli bir şekilde çalışmasına da özen gösteriyoruz. Kanalizasyon ve sel suyu giderleri bizim için son derece önemli olmakla birlikte bu hatların daha sağlam ve verimli bir şekle gelmesi için ekip arkadaşlarımız son derece titiz bir çalışma yürüterek bölgelerdeki var olan sorunları giderdi” dedi.