15 TEMMUZ 4. YILINDA COŞKUYLA KUTLANDI

Tosya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında anma programı düzenlendi.

Saat 13.00’da şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler akşam saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikler Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti. Hemen ardından İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından yapılan duaya hep birlikte amin denilirken duanın ardından Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil kürsüye çıkarak alanı dolduran vatandaşlara seslendi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Kavaklıgil, 15 Temmuz 2016 yılında darbe teşebbüsünde bulunan hainleri sert bir şekilde kınarken şehit olanlara da Allah’tan rahmet gazilerimize de tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti. Hemen ardından Kaymakam Deniz Pişkin kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı. Darbe girişiminin püskürtülmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, idarecilerin dirayeti ve aziz milletimizin cesareti ve metanetiyle geri tepildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesi yaşananlar sinevizyon eşliğinde gösterime sunulurken meydanı dolduran vatandaşlar görüntüleri tekrar izleyince göz yaşlarına hakim olamadı. Program sinevizyon gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasıyla devam etti. Zeynep Tabakoğlu tarafından seslendirilen çeşitli şiirlerin okunması, Tosya Müftülüğü ilahi gurubu tarafından ilahiler ve Musiki Derneği tarafından kahramanlık türküleri ile program devam etti. Etkinlerin sonunda ilçemizin gururu Tosya Ahi Yaren Mehteran ekibi tarafından mehteran gösterileri sahnelendi.

Program sonunda Tosyalı vatandaşlar ve STK’lar tarafından demokrasi nöbeti icra edilirken sabah namazının ardından tüm camilerden salalar yükseldi.

Posted in: