2024 YILI NİSAN AYI MECLİS KARARLARI

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 26

 

 

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi ve 09.10.2005 gün ve 25961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. Maddesi gereğince; Meclis Birinci ve İkinci Başkan Vekili ile 2 asil 2 yedek Katip Üyenin 2 yıl görev yapmak üzere gizli oyla seçilmeleri hakkındaki Başkanlık müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

5393 sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi ve 09.10.2005 gün ve 25961 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. Maddesi hükümleri uyarınca; “Belediye Meclisi seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci gün Belediye Başkanının Başkanlığında kendiliğinden toplanır. Meclis bu toplantıda üyeleri arasından, gizli oyla meclis birinci ve ikinci başkan vekillerini, ikisi yedek olmak üzere en az 4 katip üyeyi ilk iki yıl için görev yapmak üzere seçer. İlk iki yıldan sonra seçilecek Başkanlık Divanı yapılacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapar.” hükmü uyarınca ilk iki yıl görev yapmak üzere gizli oyla yapılan Meclis Birinci ve İkinci Başkan Vekili seçimi neticesinde;

Meclis Birinci Başkan Vekili : Fatih BÜYÜKKARAGÖZ (9 Oy)

Meclis İkinci Başkan Vekili : Kürşad Burak ULUKANLI (9 Oy)

Meclisin oyçokluğu ile seçilmelerinin, yine ilk iki yıl görev yapmak üzere gizli oyla yapılan Katip Üye seçimi neticesinde;

Asil Katip Üye : Hüseyin KÜÇÜKKESKİN (9 Oy)

Asil Katip Üye : Mehmet İNAN (9 Oy)

Meclisin oyçokluğu ile seçilmelerinin,

Yedek Katip Üye : Murat ERDEMİR (8 Oy)

Yedek Katip Üye : Sefa ABAYIN (8 Oy)

Meclisin oyçokluğu ile seçilmelerinin ve seçilen meclis üyelerinin 2026 Nisan Ayına kadar görev yapmalarının tasvibine karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 27

 

 

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesinin (b) bendi hükmü uyarınca; bir yıl görev yapmak üzere Encümen Üyesinin gizli oyla seçilmesi hakkındaki Başkanlık müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. maddesinin (b) bendinde “her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği iki üye, mali hizmetler birim amiri ve Belediye Başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği bir üye olmak üzere Belediye Encümeninin 5 (beş) kişiden teşekkül ettirileceği” hükmü uyarınca, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle Meclisçe seçilmiş bulunan mevcut Encümen Üyelerinin görev süreleri sona erdiğinden, yeni seçilen meclis üyeleri arasından bir yıl görev yapmak üzere Encümen Üyelerinin seçimi için yapılan gizli oylama neticesinde;

Encümen Üyesi : Ahmet ÖZELMACI (9 Oy)

Encümen Üyesi : Ahmet BÜYÜKACAR (9 Oy)

Meclisin oyçokluğu ile Encümen Üyesi olarak seçilmelerinin ve görev yapmalarının tasvibine karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 28

 

 

 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği gereğince; Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun üye sayısı ve süresinin tespiti ile üyelerin açık oyla seçilmesi hakkındaki Başkanlık müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesinde; Belediye Meclisi üyeleri arasından en az üç, en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı Meclis Kararında belirtilir. İhtisas komisyonları, her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve İlçe Belediyeleri ile nüfusu 10.000’in üzerindeki belediyelerden plan ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur” hükmü uyarınca, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 5 üyeden teşekkül ettirilmesinin ve bir yıl süre ile görev yapmalarının karar altına alınarak, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerinin seçimi için yapılan açık oylama neticesinde;

Plan ve Bütçe Komisyonu;

1-Fatih BÜYÜKKARAGÖZ, 2-Alim YILMAZ, 3-Murat ERDEMİR,

4-İsmail YAVUZ, 5- Metin TİFTİKCİOĞLU

Meclisin oy birliği ile seçilmelerinin,

İmar ve Bayındırlık Komisyonu;

1-Hüseyin KÜÇÜKKESKİN, 2-Ahmet ÖZELMACI, 3-Kürşad Burak ULUKANLI,

4-Mustafa ÖZCİGELİ, 5-Orhan CIĞA

Meclisin oy birliği ile seçilmelerinin ve görev yapmalarının tasvibine Meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 29

 

 

 

Tarihi Kentler Birliği Tüzüğünün 8. Maddesinde belirtilen “Birlik Meclisi üyelerinin görev süresi mahalli idare seçimleriyle sona erer” ifadesi gereğince, belediyemizi temsil eden meclis üyelerimizin görev süreleri 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi itibariyle sona ereceğinden, Tarihi Kentler Birliğinde Belediyemizi temsil etmek üzere 2 asil, 1 yedek meclis üyesinin seçilmeleri ile ilgili Tarihi Kentler Birliği yazısına istinaden, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

Tarihi Kentler Birliği Tüzüğünün 8. Maddesinde belirtilen “Birlik Meclisi üyelerinin görev süresi mahalli idare seçimleriyle sona erer” ifadesi gereğince, belediyemizi temsil eden meclis üyelerimizin görev süreleri 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi itibariyle sona erdiğinden, Meclis üyelerimiz arasından Belediyemizi Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nde temsil etmek üzere, Doğal Üye olarak Belediye Başkanımız Volkan KAVAKLIGİL, Asil Üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Ahmet BÜYÜKACAR, Yedek Üyeliğe ise Belediye Meclis Üyesi Mehmet İNAN Meclisin oy oyçokluğu ile seçilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 30

 

 

 

Kastamonu Mahalli İdareler Birliğinde görev yapmak üzere belediye meclisi üyelerinden 2 asil, 1 yedek üyenin seçilmeleri ile ilgili Kastamonu Valiliği Mahalli İdareler Birliği Başkanlığı yazısına istinaden, Başkanlık müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlimiz Özel İdaresi ve 21 Belediyenin katılımı ile kurulmuş olan Kastamonu Mahalli İdareler Birliğine, Birlik Tüzüğünün 7. maddesi gereği üye mahalli idarelerin meclislerinin üyeleri veya belediye meclis üyeliğine seçilmeye haiz kişiler arasından “Nüfusu 0-15000 arası 1 üye, 15001-50000 arası 2 üye, 50001 ve yukarı Mahalli İdareler için 3 üye ile İl Özel İdaresi için İl Genel Meclisinden seçilen 3 üyeden oluşur. Dışarıdan seçileceklerin sayısı mahalli idare meclisinden seçileceklerin üçte birini geçemez. Asıl üye sayısının yarısı kadar da yedek üye seçilir. Üye Mahalli İdare birimlerinin başkanları; İl Valisi ve Belediye Başkanları birliğin doğal üyeleridir. Meclis üye tam sayısına doğal üyelerde dahildir. Birlik Meclisinin seçilmiş üyelerinin görev süresi mahalli idare seçimleri ile sona erer” denilmektedir.

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nde (KASMİB) Tosya Belediyesini temsil edecek 2 asil, 1 yedek üyenin tespiti için yapılan oylama sonucunda; Belediyemizi Kastamonu Mahalli İdareler Birliğinde temsil etmek üzere, Doğal Üye olarak Belediye Başkanımız Volkan KAVAKLIGİL, Asil Üyeliklere ise Belediye Meclis Üyesi Sefa ABAYIN ve Belediye Meclis Üyesi Alim YILMAZ, Yedek Üyeliğe ise Belediye Meclis Üyesi Hüseyin KÜÇÜKKESKİN Meclisin oy çokluğu ile seçilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 31

 

 

 

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, tapunun 410 ada, 7 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın sahibi Yaşar ŞAHİNOĞLU isimli şahsın, bahse konu taşınmazının doğusunda bulunan imar yolunun yaklaşık 5 ila 10 metre arasında kaydırılarak yeniden oluşturulması ile ilgili talebine istinaden, imar planında tadilatı yapılıp yapılmayacağı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar planının F32d22d4c imar paftasında, X=4541300-4541500, Y=588700-588900 koordinatları arasında tapunun 410 ada, 7 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın sahibi Yaşar ŞAHİNOĞLU isimli şahsın, bahse konu taşınmazının doğusunda bulunan imar yolunun yaklaşık 5 ila 10 metre arasında kaydırılarak yeniden oluşturulması ile ilgili talebine istinaden, talep edilen imar değişikliğinin uygun olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 32

 

 

 

İlçenin Yunus Emre Mahallesinde, tapunun 338 ada, 63 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın sahibi Şenol ÇILGIOĞLU isimli şahsın, Kastamonu Caddesine cepheli imar parsellerinin A-3 1,20 Mesken Yapı Nizamından çıkartılarak B-3 Mesken Yapı Nizamı Lejantına dönüştürülmesi ile ilgili talebine istinaden, imar planında tadilat yapılıp yapılmayacağı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Yunus Emre Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar planının F32d22d2d imar paftasında, X=4543100-4543300, Y=588700-588800 koordinatları arasında, tapunun 338 ada, 63 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın sahibi Şenol ÇILGIOĞLU isimli şahsın, Kastamonu Caddesine cepheli imar parsellerinin A-3 1,20 Mesken Yapı Nizamından çıkartılarak, B-3 Mesken Yapı Nizamı Lejantına dönüştürülmesi ile ilgili talebine istinaden, talep edilen imar değişikliğinin uygun olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 33

 

 

 

İlçenin İbniselim Mahallesinde, tapunun 1030 ada, 7 parsel ve 1029 ada, 4 parsel numaralarında kayıtlı taşınmazların sahibi Halis DEMİROĞLU isimli şahsın, bahse konu taşınmazlarının içerisinden geçmekte olan 10,00 metrelik imar yolunun kaydırılması ile ilgili talebine istinaden, imar planında tadilat yapılıp yapılmayacağı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin İbniselim Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar Planının F23d21d3b imar paftasında, X=4541700-4541900, Y=585600-585800 koordinatları arasında, tapunun 1030 ada, 7 parsel ve 1029 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın sahibi Halis DEMİROĞLU isimli şahsın, bahse konu taşınmazlarının içerisinden geçmekte olan 10,00 metrelik imar yolunun kaydırılması ile ilgili talebine istinaden, talep edilen imar değişikliğinin uygun olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 34

 

 

 

İlçenin Dilküşah Mahallesinde, tapunun F32D22D1B pafta, 319 ada, 56 ve 170 parsel numaralarında kayıtlı taşınmaz malikleri Onur ÇADIROĞLU, Ayka Gayrimenkul Yapı ve San. Ltd. Şti. tarafından verilen vekâletname ile Özgür YEŞİLÇİMEN ve Yuva İletişim Fotoğrafçılık Elektronik İnş. Tur. Taah. Tic. ve San. Ltd. Şti. nin söz konusu taşınmazın A – 5 / 3 3 Yapı Nizamında Mesken Lejantlı ADA BAZI EMSAL uygulamasına geçilmesi ile ilgili talebine istinaden, imar planında tadilat yapılıp yapılmayacağı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Dilküşah Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar Planının F32d22d1b imar paftasında, X=4543400-4543500, Y=588800-588900 koordinatları arasında, tapunun 319 ada, 56 ve 170 parsel numarasında kayıtlı taşınmaz malikleri Onur ÇADIROĞLU, Ayka Gayrimenkul Yapı ve San. Ltd. Şti. tarafından verilen vekâletname ile Özgür YEŞİLÇİMEN ve Yuva İletişim Fotoğrafçılık Elektronik İnş. Tur. Taah. Tic. ve San. Ltd. Şti. nin söz konusu taşınmazın A – 5 / 3 3 Yapı Nizamında Mesken Lejantlı ADA BAZI EMSAL uygulamasına geçilmesi ile ilgili talebine istinaden, talep edilen imar değişikliğinin uygun olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 35

 

 

 

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesinde tapunun 370 ada, 1 parsel numarasında kayıtlı bulunan taşınmazın Belediye meclisinin 01.12.2023 tarih ve 115 sayılı onama kararında Sağlık Tesis Alanı E=1,50 lejantı olarak değiştirilen taşınmazın, Sağlık Tesis Alanı E=2,00 Yençok = 4 Kat lejantı olarak düzeltilmesi hakkındaki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yazısı ve Teknik İnceleme Raporu doğrultusunda, gerekli düzeltmenin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesinde tapunun 370 ada, 1 parsel numarasında 1/1000 ölçekli ilçe uygulama imar planının F32d21c2d paftasında, Y=587300-587400, X=4542800-4542900 koordinatları arasında ASKERİ ALAN lejantındaki taşınmazın imar planında tadilat yapılarak SAĞLIK TESİS ALANI E=1,50 lejantına çevrilmesi ile ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğü talebine istinaden; ASKERİ ALAN lejantındaki taşınmazın 21.02.2023 Tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Sağlık Bakanlığı (Halk Genel Müdürlüğü) Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanılmak üzere tahsis edildiğinden, imar planında tadilat yapılarak SAĞLIK TESİS ALANI E=1,50 lejantına çevrilmesi ve ilçe imar planına işlettirilmesi bölgede ihtiyaç olduğundan ve kamu yararına olacağı kanaatine varıldığından, 03.08.2023 Gün ve 61 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile imar planında tadilat yapılması kabul edilmiş ve Belediye Meclisinin 01.12.2023 tarih ve 115 Sayılı kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi Plan İşlem Numarası 1/1000 (F32D21C2D ) (PİN) UİP 371036045 – 1/5000 (F32D21C) NİP 371036046 olan ve Şehir plancısı Gül KESKİN tarafından hazırlanan İmar Planı tadilat paftaları ve açıklama raporu doğrultusunda 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince ONANMASINA karar verilmiştir.

İlgi yazı eki teknik inceleme raporunda “Plan değişikliğine ait tadilat paftası/açıklama raporu ile Belediye Meclis Kararında belirtilen emsallerin uyumsuz olduğu görülmektedir.” Dendiğinden, Belediye Meclisinin 01.12.2023 tarih ve 115 Sayılı onama kararında SAĞLIK TESİS ALANI E=1,50 olan lejantın SAĞLIK TESİS ALANI E= 2.00 Yençok = 4 Kat olarak düzeltilmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 36

 

 

 

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, tapunun 1491 ada, 4 ve 5 parsel numaralarında kayıtlı taşınmazın sahibi Adnan TOPUZ isimli şahsın, bahse konu taşınmazının A-3 1.60 Mesken yapı nizamından çıkartılarak, Konut Alanı E=1.60 Yençok = 18.50 yapı nizamına dönüştürülmesi ile ilgili talebine istinaden, imar planında tadilat yapılıp yapılmayacağı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar Planının F32d22d4a imar paftasında, X=4542000-4542200, Y=588400-588600 koordinatları arasında, tapunun 1491 ada, 4 ve 5 parsel numaralarında kayıtlı taşınmazın sahibi Adnan TOPUZ isimli şahsın, bahse konu taşınmazının A-3 1.60 Mesken yapı nizamından çıkartılarak, Konut Alanı E=1.60 Yençok = 18.50 yapı nizamına dönüştürülmesi ile ilgili talebine istinaden, talep edilen imar değişikliğinin uygun olup olmadığının detaylı bir şekilde incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 37

 

 

 

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, tapunun 1665 ada, 1 parsel, 392 ada, 16 parsel ve 17 parsel numaralı yerler ile bu parsel numaralarına bitişik yeşil alan olarak planlanan alanların üzerine yeni kaymakamlık lojmanı yapımı planlandığı ile ilgili Tosya Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nün talep yazısına istinaden, bahse konu taşınmazların Resmi Kurum (Kaymakamlık Lojmanı) Lejantına dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

İlçenin Bahçelievler Mahallesinde, 1/1000 Ölçekli İlçe Uygulama İmar Planının F32d21c3b imar paftasında, X=4542100-4542400, Y=587800-588200 koordinatları arasında, tapunun 1665 ada, 1 parsel, 392 ada, 16 parsel ve 17 parsel numaralı yerler ile bu parsel numaralarına bitişik yeşil alan olarak planlanan alanların üzerine yeni kaymakamlık lojmanı yapımı planlandığı hakkındaki Tosya Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nün talep yazısına istinaden, bahse konu taşınmazların Resmi Kurum (Kaymakamlık Lojmanı) Lejantına dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği ile ilgili imar tadilatı talebinin incelenmesi ve araştırılması için konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesine, komisyon raporunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine meclisin oybirliği ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karara verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 38

 

 

 

 

5393 sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine istinaden 17 Mart 2006 gün ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince hazırlanan “Belediye ve Belediyeye Bağlı Kuruluşların 2023 Yılı Faaliyet Raporu” Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

Belediye Başkanı tarafından hazırlanıp Meclisin tasvibine sunulan 2023 Yılı Faaliyet Raporu ve mali tablo eki okunduktan sonra yapılan müzakerelerin tamamlanması neticesinde, faaliyet raporu Meclisin tasvibine sunulmuş ve yapılan oylama sonucunda; Belediye Başkanının 2023 Yılı Faaliyet Raporu Meclisin oy birliği ile tasvip edilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.

Karar Tarihi : 08.04.2024 Karar Sayısı : 39

 

 

 

 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 25. Maddesi ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesi hükümlerine göre Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde olan belediyemiz temsilcileri 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında belediye organlarına seçilemediklerinden, temsil yetkilerinin kalmadığı gerekçesi ile kalan süreyi tamamlamak üzere Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine belediyemizi temsilen 2 asil, 2 yedek üyenin yeniden belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü müzekkeresi Meclisin bugünkü toplantısında incelenip, gereği görüşüldü.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 25. Maddesi ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesi hükümlerine göre Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde olan belediyemiz temsilcileri 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında belediye organlarına seçilemediklerinden, temsil yetkilerinin kalmadığı gerekçesi ile kalan süreyi tamamlamak üzere Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti için;

 

ASİL ÜYE :

1- Volkan KAVAKLIGİL (Belediye Başkanı),

2- Mehmet İNAN (Belediye Meclis Üyesi)

 

YEDEK ÜYE :

1- Alim YILMAZ (Belediye Meclis Üyesi),

2- Hüseyin KÜÇÜKKESKİN (Belediye Meclis Üyesi)

isimlerinin tespit edilmesine, meclisin 9 (dokuz) kabul oyu ve oyçokluğu ile karar verilmiş olup, gereği için dosyanın Başkanlık Makamına tevdiine karar verildi.