YEŞİL ALAN PROJELERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENİYOR

Tosya Belediyesi yeşil alan projelerine bir yenisini daha ekliyor. Cumhuriyet Mahallesi metal sanayi sitesi altında inşa edilecek olan Şehit Engin Abay Parkı için ilk kazma vuruldu. 750 metrekarelik alan üzerinde bünyesinde bir çok oyun grubu, dinlenme ve spor alanı barındıracak olan park için çalışmalara başlayan ekipler yeni yeşil alanın bölgeye önemli ölçüde canlılık kazandıracağını ifade etti. Nüfusun yoğun olduğu noktalarda yürütülen yeşil alan çalışmalarına ek olarak kentin yüksek kotlarına da aynı oranda hizmet götüren Tosya Belediyesi yeni yapılan parklarda özellikle güneş enerjisi ile aydınlatma sistemine de ağırlık veriyor. Bununla birlikte önemli ölçüde Tosya Belediyesi tarafından üretilen kent mobilyaları da bu yeşil alanlarda yerini alıyor. Tosya belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı alt birimlerde üretilen kent mobilyaları sayesinde aynı zamanda yeni projelerin de maliyetinin düşürüldüğü ifade edilirken belediye bütçesine de artı değer sağlandığı kaydedildi.