YENİ İTFAİYE ARACI HİZMETE BAŞLADI

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Tosya Belediyesi’ne manevra kabiliyeti yüksek, özellikle dar sokaklarda etkin öncü itfaiye aracı hibe edildi. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’den düzenlenen törenle itfaiye aracını Ankara’da teslim aldı. Tosya’nın coğrafi yapısı nedeniyle belediye hizmetlerinde kullanımı için önemli bir ihtiyacının giderildiğine vurgu yapan Başkan Kavaklıgil, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilmesinin ardından ilçeye getirilen yeni itfaiye aracını inceledi.

İtfaiye Müdürlüğü araç filosunun artık daha da güçlendiğini söyleyen Başkan Kavaklıgil açıklamasında; “Özellikle doğa örtüsü ve coğrafi yapısı itibarıyla yangınlar açısından riskli bir bölgede bulunan ve yaz mevsimlerinde risk oranının daha da arttığı ilçemizde daha geniş imkanlara sahip olmamız önem taşımaktadır. İtfaiye amirliğimizin hareket ve hızlı müdahale kabiliyetini arttıracak bu değerli katkılarından ötürü Başta Tosyalı Değerimiz Dış İşleri Bakan Yardımcımız Avrupa Birliği Başkanı Sayın Faruk Kaymakçı’ya ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere itfaiye aracının araç filomuza katılmasında emeği geçen tüm yöneticilerimize Tosya ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.