BIÇAKÇILAR ARASTASINA İADE-İ İTİBAR

Tosya Belediyesi kent kültürünün en önemli öğelerinden biri olan demirciler arastasının revizesi için kolları sıvadı. Dış cephe giydirmesi, arasta sağlıklaştırması, alt ve üst yapının düzenlenmesi gibi bir çok konuda Avrupa Birliği Başkanlığı Ortak Kültürel Miras projesi hazırlanırken Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Başkan Yardımcısı Mustafa Mola çarşı esnafı ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı.

Demirciler arastasının önümüzdeki süreçte yenilenmesiyle birlikte bölgesinde cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Başkan Kavaklıgil, revize sürecinde çarşı esnafının fikirlerinin alınarak projeye önemli ölçüde katkı sağlanacağını kaydetti. Demirciler arastası revize projesinin örneklerini de gösteren Başkan Kavaklıgil; “Bıçakçılar, demirciler arastası yapılacak olan revize çalışması için arasta esnafları ile yapılan istişare toplantısı oldukça verimli geçmiştir. AB Başkanlığı Ortak Kültürel Miras Projesi kapsamında hazırladığımız proje ön onayı geçti, 15 Eylül tarihinde teslim edilecek kesin proje için esnafımızla istişare edilerek birlikte yönettiğimizin bir örneğini daha göstermiş olduk. Çarşı içinde alt yapı, yenileme, dükkan cephe giydirmeleri, havalandırma gibi fiziki işlerin dışında alacağımız hibe ile Tosya bıçkısını daha katma değerli hale getirmek istiyoruz” dedi.