ŞEHİT VE GAZİ OLMAK BİZİM İÇİN ONURDUR

Türkiye Harp Malülü Muharip Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Berat Satıoğlu beraberinde yönetimi ile birlikte Tosya’da ziyaretlerde bulundu. Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Karamahmutoğlu ve Derneğin Tosya temsilcileri de ziyarete katıldı. Tosya’daki şehit ve gazi ailelerinin devamlı yanında olan ilçe protokolüne teşekkür eden Başkan Satıoğlu ayrıca Tosya Şehitliğinin düzenlenmesinden dolayı Kaymakam Pişkin ve Başkan Şahin'e plaket taktim etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, Türk milletinin tarihin her döneminde tüm zorluklara rağmen hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edindiğini söyledi.

Türk milletinin şehit ve gazi olmayı büyük bir gurur kaynağı saydığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Gazilerimizin varlığı, şehitlerimizin aziz hatırası, bizim şerefimizdir. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için üstün gayret gösteren şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bugün huzur içerisinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Tarihin her döneminde sayısız başarılı mücadele örnekleri gösteren, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Daha sonra konuşan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ise, Tosya’da ki şahit yakınları ve gazilere gösterdiği yakın ilgi ve alaka nedeniyle Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Mahmutoğlu, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket takdiminde, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şubesi Başkanı Galip Yaman ve gaziler yer aldı.

17.10.2018