KAYMAKAM DENİZ PİŞKİN'E FAHRİ HEMŞEHRİLİK

26 Aralık tarihinde Tosya’daki ilk mesai gününe başlayan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurmuş, ortaya çıkardığı projeler ile ilçemiz sınırlarını aşarak tüm ülke genelinde destek bulmuş, köylü şehirli, zengin fakir ayırt etmeden herkesin sofrasına oturmuş, devletin şefkatli elini uzattığı herkesin rızasını kazanmış ve mesai mefhumu gözetmeden çalışkan kişiliğiyle herkesi memnun etmişti. Son olarak sosyal medya hesabından şahsi cep telefonu numarasını paylaşan Kaymakam Deniz Pişkin, herkesin takdirini kazanarak bir çok kişinin de övgüsüne mazhar olmuş oldu. Tüm bunları dikkate alan Tosya Belediyesi, son meclis toplantısında meclis üyelerinin oyları ile aldığı karar doğrultusunda Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’e ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ vermeyi aynı zamanda sembolik olarak ‘Şehrin Anahtarı’nı teslim etmeyi uygun buldu.
Doğramacı Restoran’da Başkan Kazım Şahin’in titizlikle hazırladığı bir programla tören düzenlendi. Törene Kaymakam Deniz Pişkin, Başkan Kazım Şahin, Emniyet Müdürü Cenk Demir, Karakol Komutanı Özgün Yapağı, Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanları, STK başkanları ve gazeteciler katıldı.

Kaymakam Pişkin’in Tosya’nın tamamını kucaklayıp, belki asil görevi olmayan konularda bile kendilerine rehberlik ve liderlik ettiğini belirten Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı. “Köylerde ki yapılan çalışmalar, sosyal devlet anlayışının tabanda yer bulması için gösterdiği üstün gayret, aç ve açıkta kimsenin kalmaması için verdiği mücadele Tosyalılara verdiği değeri göstermektedir. Mahalle ve köy toplantıları yapması, Tosya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı olarak bil fiil elinden gelen bütün gayreti göstermesi, ilçemizde kuruluş aşamasında olan 4 yıllık fakülte ve üniversite alt yapısına ilgi ve alaka göstermesi ve bizden çok daha fazla emek harcaması gibi bir çok nedenlerden dolayı, meclis üyesi arkadaşlarımızla, basın mensuplarıyla, siyaset dünyasıyla ve şehrin kanaat önderleriyle yaptığımız görüşmelerde sonra, Kaymakam Deniz Pişkin’e, ” Fahri Hemşehrilik Beratı ” ile birlikte bizim mini müzemizde bulunan şehrimizin anahtarını takdim etmeye karar verdik. Bütün yüreğimle inanarak bunu ifade ediyorum, bende devlette 26 yıl çalıştım. Kaymakamımız da ki bu iş disiplini ve kurumlar arası organizasyonu mülki idarede çok ender görülen hadiselerden biri. Bütün bunların altını çizdiğimiz de, ” Fahri Hemşehrilik Beratı” nın verilmesi yönünde belediye meclisimizin ön gördüğü ve oy birliğiyle aldığı karara bizde öncülük ettik. ”

Kaymakam Deniz Pişkin, ise yaptığı konuşmada, meslek hayatı boyunca ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Böyle bir vesileyle bir araya gelmiş insanlara ilk kez hitap ettiğini ifade eden Pişkin, “Bu gerçekten Tosya tarihi için ne kadar ilk ve önemliyse benim içinde o kadar ayrıcalıklı ve önemli. Ben, 15 yıla yakın meslek hayatım içerisinde ilk defa, ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ aldığım bir ilçede çalışıyorum. Bundan dolayı da gururlu ve mutluyum. ” dedi.

Kaymakam Pişkin, daha önce görev yaptı yerlerde farklı ödüller de aldığını hatırlatarak, “Hemşehrilik payesinin hiçbir ödül ve mükafatla kıyaslanamayacak derecede önemli bir manevi boyutu var. Bunu bütün kalbimle söylüyorum. Ben tam iki yıl önce Tosya’ya atandığımda, Başkanım sağ olsun yine bu mekanda tanışma yemeği organize etmişti. O akşamda yine size hitap etme fırsatı bulmuştum. O zamandan sonra geçen iki yıl süresince inanın, yaptıklarımla gurur duymaktan ziyade, yapamadıklarımın üzüntüsünü yaşıyorum. Çünkü işin sonu yok. İhtiyaçların sonu yok. Bizim işimizin merkezinde insan var. İnsana dair hiçbir soruna yabancı kalamıyoruz. Hiçbir şey bizi teğet geçemez. Bu benim görev alanım değil, bu senin özel meselen demeyip, herkesin her türlü derdini dinleyip, yetkimiz dahilinde olmasa bile yol ve yordam gösterme gayretinde oluyoruz. Herkese zaman ayırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

İstanbul’da geçen öğrencilik yıllarında memleketi Artvin’e otobüsle seyahat ederken Tosya’da mola verdiklerini ifade eden Kaymakam Deniz Pişkin, şöyle konuştu: “Haliyle daha önce ayak bastığım. İsmini çok duyduğum ama şehir merkezine hiç girmediğim bir ilçeydi Tosya. Gerçekten içinde bulunmak ve bu havayı solumak çok farklı. Ben kendi meslek anlayışım gereği, çalıştığım her yeri, istisnasız çalıştığım her yeri kendi memleketim gibi bilirim. Her nerede görev yapıyor isem, o görev süresi içerisinde kendimi oralı sayarım. Tosya’yı da kendi memleketim gibi bildim. Kendi memleketimde mesai yapıyormuşum gibi düşündüm. Ama buranın farklılığı ne oldu. Ben Tosya’yı ne kadar kendi memleketim gibi görüyor isem, Tosyalılar da beni kendi evladı gibi bildi. İşte bundan dolayı beni ” Fahri Hemşehrilik Beratı” na layık gördüler. Başka ilçelerde olmayan bir şey daha var Tosya’da. Bunu bulunduğum her ortamda söylüyorum. Şunu gördük ki birlik ve beraberlik olduktan sonra aşılmayacak hiçbir şey yok. Hepimizin derdi Tosya’ya hizmet etmek olduktan sonra, aşamayacağımız ve çözemeyeceğimiz hiçbir sorun ve sıkıntının olmadığını, sürekli karşılıklı anlayış içerisinde birlikte gösterdik. Bu güzel ve nezih organizasyonu hazırlayan Belediye Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum. Katıldığınız için, vakit ayırdığınız için, bu mutluluğumuzu, sevincimizi ve bu gururumuzu bizimle paylaştığınız için hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından Tosya için de bir ilk olan ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’nın’ ve ‘Şehrin Anahtarı’nı’ teslim eden Belediye Başkanı Kazım Şahin tüm çalışmaları için Kaymakam Deniz Pişkin’e teşekkür etti. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

16.01.2019