BELEDİYEDEN YAVRU KEDİLERE ŞEVKAT ELİ

Tosya Belediyesi sokakta annelerine araba çapan 3 yavru kediye sahip çıktı.

Henüz 15 günlük olan 3 yavru kedi annelerine sokakta araba çarpmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından bulunarak bir süre beslendi. Annesiz kalan yavru kedilerin daha sağlıklı beslenebilmeleri için Tosya Belediyesine yapılan başvurunun ardından ekipler tarafından hızlıca sütanne bulunması için girişimlerde bulunuldu. İlk sağlık kontrolleri yapılan yavru kedilerin süt anne bulunmasına ilişkin gerekli temaslar yapılırken Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin yavru kedilerle bizzat ilgilendi.

Başkan Kazım Şahin; “Sokak hayvanlarının yaşama haklarını ellerinden almayalım. Biz hem sokak hayvanlarımızın güvenliği hem de sağlığı için proje üretiyor ve çalışıyoruz. Ayrıca tedavilerini, kısırlaştırmalarını ve aşılarını da düzenli bir şekilde takip edip doğal ortamına yeniden bırakıyoruz” dedi.

28.07.2017