BAŞKAN KAVAKLIGİL İLK BASIN TOPLANTISINI YAPTI

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, devir teslim sonrası ilk basın açıklamasını yaptı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kavaklıgil Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola’nın da katıldığı basın toplantısında borçlu bir belediye devraldıklarını dile getiren Başkan Kavaklıgil, bu borcu 27 milyon 740 bin lira olarak açıkladı.

Belediye Başkanlığı olarak işe ilk önce iş disiplini ve mali sıkıntıların giderilmesini öngören bir çalışma takvimi hazırladıklarını dile getiren Başkan Kavaklıgil, borcun özellikle yüzde 75’inin bankalara olduğunu vurguladı.

Geçmiş dönemde borçlanma anlayışında yanlışlıkların olduğunu vurgulayan Başkan Kavaklıgil mal ve hizmet alımlarında birim fiyatın araştırılmadan, alışılmışın dışında, otokontrol olmadan alım yapıldığını dile getirerek “ Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerek ama görüyoruz ki ne ayak kalmış ne yorgan” dedi.

Belediyelerin İl Bank’tan gelen paylarına, bu payların 2017 yılında gösterdiği düşüşe de dikkat çeken Başkan Kavaklıgil, bu düşüşün göz önünde bulundurularak hareket edilmediğini vurgularken geçmiş 4 aylık süre ile TOSBEL şirket personelinin sigortalarının da ödenmediğini dile getirdi.

Fahiş fiyatla alınan mal ve hizmetlere örnek gösteren Başkan Volkan Kavaklıgil, kemer köprünün kaplanması ve saat kulesinin yapımıyla ilgili olarak kemer köprünün 47 bin 500, saat kulesine ise 248 bin liralık bir rakama mal edildiğini belirtti.

Personel değişikliği konusuna da değinen Başkan Kavaklıgil kimsenin ekmeği ile oynamak ya da onları rencide etmek için bu göreve gelmediklerini ifade ederek kimden nerede daha fazla verim alınacaksa o yönde değişikliklerin yapılacağını kişiye göre iş değil işe göre kişinin seçileceğini dile getirdi.

3 etap TOKİ, kamu yatırımlarının takibi, eğitim kurumlarının yapımı ve ulaşım noktasında yapılacak yatırımları devamlı olarak takip edeceklerini belirten Başkan Kavaklıgil, bunun vicdanı bir görev olduğunu ve tüm kent dinamikleriyle birlikte hareket etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Doktor sorunu ile ilgili olarak Vali Yaşar Karadeniz ve İl Sağlık Müdürlüğü noktasında yapılan temasları dile getiren Başkan Kavaklıgil, Kadın Doğum Uzmanının Perşembe ve Cuma günleri, enfeksiyon hastalıkları uzmanının daimi olarak, psikiyatr uzmanının da önümüzdeki günlerde ilçemize dönerek görev yapacağını belirtti.

Genel anlamda mali durumu sıkıntılı, yıpranmış ve koordinasyon eksikliği bulunan bir belediyecilik ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Başkan Kavaklıgil, Fen işleri Müdürlüğü’nde görev yapmak üzere sadece 7 personel bırakıldığını ve özellikle bu birimin güçlendirileceğini kaydetti.

Geçmiş dönemde borcu ödenmediği için demir ve çimento alamadıklarını ifade eden Başkan Kavaklıgil acil olarak bu kanalları açtıklarını ve yeni yeni malzeme almaya başladıklarını belirterek Tosya Belediyesi’nin borcunu ödemez imajını da sileceklerini dile getirdi.

Gençler, kadınlar ve çocuklarla ilgili proje yaptıklarına değinen Başkan Kavaklıgil, Ramazan Ayı etkinlikleri ve çocuklar için ücretsiz sinema günleri tertip ettiklerini belirtti.

Tosya Belediyesi’nde ‘hallederiz’ işinin bittiğini söyleyen Başkan Kavaklıgil, “Yapılacak bir iş varsa bakıp inceleyeceğiz yapılabiliyorsa yapacağız olmazsa yapmayacağız” diyerek hizmet noktasında çizgilerinin kati olduğunu vurguladı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yaptığı basın toplantısında 6 Mayıs tarihi itibari ile Tosya’daki fırıncılar tarafından yapılan %20’lik zamma büyük tepki gösterdi. Kavaklıgil; “Ekmek şu anda Kastamonu merkez dahil olmak üzere 1.25 TL’den satılıyor. Daha birlik toplanmamış, zam kararı alınmamış, Bakanlık tarafından onaydan geçmemiş. 250 gram ekmek satış fiyatını Tosya’daki bu sektörle uğraşan ağabeylerimiz ne hikmetse 1.50 TL’den satışa sunmuşlar. Şu anda ellerine gelen bir fiyat listesi yok, ekmeğin fiyatını belirleyecek merci belediye de değil. Ancak biz iyi niyetimize istinaden bu arkadaşlarımızı çağırdık. Zam uygulayacaksanız, bizi sizlerle karşı karşıya getirmeyin dedik ama bizi dinlemediler.” ifadelerini kullandı.

Fırıncı arkadaşlarımızı çağırdık, konuştuk diyen Başkan Kavaklıgil: “Zam yürürlüğe girdikten sonra uygulayın dememize rağmen bu arkadaşlarımız hala ısrarla devam ediyor. Fırıncı arkadaşlarımızı uyarıyorum, tutanaklarımızı tuttuk bundan sonraki işlemler ceza-i yaptırıma gidecektir bilginiz olsun. Ben fırıncılarımızı da anlıyorum her şeye zam geldi ama vatandaşımızın ekmeğin gramına bakacak hali falan yok. 200 gram ekmeği 1.25 TL yapın dedik. Her şeyin bir makulu var ama ısrarla ayaklarını dilediler, ama bu böyle gitmez. Belediyeyi ve vatandaşı yok sayıyorlar” dedi. Belediyenin yetkileri dahilinde yapılması gereken ne varsa hepsini uygulayacağız diyen Başkan Kavaklıgil, çünkü ben burada Ramazan ayı öncesi bir istismar görüyorum ifadelerini kullandı.

03.05.2019