2018 ALTIN YIL OLACAK

Belediye Başkanı Kazım Şahin düzenli olarak yaptığı basın toplantılarına yenisini ekledi. Yerel yatırımlardan, kamu yatırımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar bir çok konuya değinen başkan Şahin akıllarda soru işareti olan bir çok konuya da açıklık getirdi. Başkan Kazım Şahin; Sosyal Hizmet Merkezi, Kızlaryolu barajı, kireçli Tosya suyu, şehir merkezi sıcak asfalt çalışmaları, Aşağı Pınar resterasyon çalışmaları, şehir giriş çıkışlarındaki iyileştirmeler, Hükümet Konağı, ASM, TSM ve 112 Acil’in yeni yerlerine taşınması, Tosya Adliye Sarayı, Yeni Küçük Marangozlar Sanayi Sitesi, doktor eksiklikleri, Tosya Kent Müzesi, Marangozlar sanayinin taşınması gibi konulara değindi.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN Kazım Şahin artık Tosya’da yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hemen müdahale edip onların ellerinden tutacağız dedi. Şahin konuşmasında şu sözlere değindi; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığım görüşmelerde Cumhuriyet Meydanında bulunan cep sinemasının bulunduğu alanı ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ yapacaklarını söyledi. Tosya’da bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelerin, her türlü kültürel ve sosyo ekonomik yapılarını inceleyen bir birim olacak ve yaklaşık 10 kişi çalışacak dedi. Artık yaşlılarımız, hastalarımız ve ihtiyaç sahipleri Kastamonu’ya gitmekten kurtulacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan temin edilen Yüz bin TL’lik bütçe ile resmi bir kurum haline gelecek ve halkımızın ihtiyaçlarını yerinde gidereceğiz diyerek müjdeli bir haber verdi.

“TOSYA İÇİN HERŞEYİ YAPIYORUZ”

“Bugün Tosya Belediye’mizin bir tarafatan Tosyamızda yapılan kışa girerken yaptığımız hazırlıklar projeler ve kamu yatırımları noktasında sizlerin aracılığıyla halkımızı bilgilendirmek istedik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Ankara ve Kastamonu ile bölgeyi ilgilendiren ve Tosya’mızda da çok ciddi bir ivme ile ile sulama noktasında büyük ölçüde fayda sağlayacak Kızlar Yolu barajımızın (yeni adıyla devrez barajının) temeli Çankırı’da başbakanımız tarafından atıldı. Bu bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme. Ayrıca bir taraftan barajın gövde çalışmaları ve dolgu çalışmaları da devam ederken diğer taraftan da sulama projesi çalışmaları hızla devam ediyor, projeyi alan firma yetkilileri bizimle zaman zaman görüşüp bir taraftan devrezin ıslahı diğer taraftan da devrezin iki yakasında kapalı havza sistemi ile sulama sularının getirilmesi konusunda bentler arklar ve kapalı borularla arklara verilecek sularla ilgili çalışmalar devam ediyor. Umudumuz odur ki bu süreç çok uzun sürmeyecek.

Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi Tosya sınırları içerisinde ihalesi yapılan iki tane barajımız var. Çukurhan göleti yer teslimi yapıldı ve Akbük göletinin de çalışmaları devam ediyor. Su ihtiyacının karşılanması iklimin yumuşatılması ve gerektiğinde de içme suyuna katkı olabilecek projeler bunlar. Kayser deresi göletinin de ask alanıyla ilgili sodalı suyun bulunduğu bölgede yaklaşık 50 metre derinlikte alüvyon biriktiği için zemin noktasında D.S.İ. bölge müdürlüğünün endişeleri var ve alan değiştiriliyor. Ancak 2018 yılı programında rusubat engelleyici tersip bendi yapımı gerçekleşecek. Bu arada baharla beraber deringözün sürekli kirli suyla masmavi bir görünüme bürünmesinden dolayı kilin suya karışmasını önlemek için çalışmalar yapılacak. Kil önlendikten sonra Kayser deresi göleti projesi hızlanacak. Bildiğiniz gibi Tosya’mızın içme suyu bölgenin en temiz sularından birisi. Ancak ilçemizde içme suyumuzun kireç oranı yüksek. Geçtiğimiz günlerde bu konuya ağırlık vererek yerinde incelemeler yaptık ve bu kireci nasıl çözeriz konusunda ciddi adımlar attık. Uyguluanacak proje noktasında kesin kanaatimiz oluştu. 2018 ocak ayında ihalesi yapılarak bahar ayında da hzmete sunulacak. Zaten temiz olan içme suyumuzun kireç oranını normal değerlere çekeceğiz. Suyumuz kendi cazibesi ile geldiği içinde elektrik ve pompa maliyetimiz olmayacak. Belediye çalışmalarımız noktasında tüm kazı tamirat işlemlerimiz büyük ölçüde tamamlandı ve kış mevsiminde fırsat buldukça Aşağı Pınar’daki restorasyon projesini, cep sinemasının bulunduğu bölgedeki alanın faaliyete geçirilmesi, lise altı bloklarının restorasyonu ve kapalı çarşıdaki asansör işlemi bitince mermer, granit kaplama ve boyama çalışmalarını projelendiriyoruz. Hükümet konağı ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor ve proje netleşti. İnşallah hızlı bir şekilde yapım ihalesine çıkılacak ve önümüzdeki günlerde burası yıkılacak. Sağlık bakanlığı tarafından yürütülen Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 acil diye nitelendirdiğimiz merkezlerle birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğünü de içinde projelendireceğimiz eski adliye lojmanlarının bulunduğu bölgede bu çalışmalar tek merkezde yürütülecek. Biz belediye olarak tüm bu hizmetlerin merkezindeyiz ve planlamadan, projelendirmeden, çevre düzenlemesinden tutun geliştirilmesine kadar her aşamasındayız. İlçemizin ihtiyaçlarını görerek tüm bu çalışmaları da geliştirmek zorundayız. Yeni bir gelişme olarak adliye sarayı gündeme geldi ve Milletvekili Hakkı Köylü ilgili birimleri arayarak Tosya Adalet Sarayı’nın son durumunu masaya yatırdılar. Yapılacak proje tadilatı ile 2018 Ocak ayında Tosya Adliye Sarayının da yapılacağını ifade ettiler. Geçtiğimiz günlerde Markosun evi olarak bilinen kültürel mirası belediyemize alarak burayı bahçesinde tosya mutfağı olacak ve binayı da tosya kent tarihi müzesi yapacağız. Aynı zamanda koruma kurulundan da bu projeler geçti. Orayla birlikte belediyenin üst sokağını da komple bir turizm sokağı yapmak istiyoruz. Dolayısıyla bir taraftan kamu yatırımları bir taraftan da belediye hizmetleri ile tosyaya hizmet etmeye devam ediyoruz.Önümüzdeki günlerde hastanemize bir anestezi ve çocuk doktoru gelmesi için de yine girişimlerimiz devam ediyor.” Dedi.

22.12.2017
TEŞEKKÜRLER TOSYA