10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanmasının 80. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen program ile kutlandı.
Hayatı boyunca vatanı için mücadele eden ve üstün başarılarda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de saygı ve rahmetle anıldı. 10 Kasım’ın anlamı güçlü bir şekilde vurgulanarak hafızalarda bir kez daha canlandı.
Cumhuriyet Meydanında saat 08.45’de Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan program, saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri ile birlikte iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımızın yarıya indirilmesiyle devam etti.
Meydandaki törenin ardından programa müftülük salonunda devam edildi. İlçemiz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Tosya Fen Lisesi Müdürü Ekrem Büyükçağlayan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Konuşmanın ardından video gösterimi, şiirlerin okunması, ‘Üç kelimeyle Atatürk’ adlı röportajın gösterimi, oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle devam etti. Program, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında düzenlenen ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ile devam etti. Öğrencilere ödüllerini; Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir takdim etti.
Ödüllerinin verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.
Programa; Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutan Özgün Yapağı, İlçe Müftüsü Eyyup Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

12.11.2018